9.desember-prosjekt maling

I dag ble jeg ferdig med maler prosjektet mitt i trappeoppgangen og må si at jeg er veldig fornøyd med fargen. Det føles ofte som et sjansespill og velge en ny farge fra et fargekart, siden man aldri kan være helt sikker hvordan den vil se ut på veggen. I dette tilfellet så var det ekstra viktig at fargen skulle komplimentere og fremheve bildet, så det ville vært ekstra leit hvis fargen ble helt feil. 4 vegger skulle males i samme farge, så tenkte det var lurt å teste den ut på den minste veggen først. Prosjektet var større og mer omfattende enn det jeg først trodde, men klarte heldigvis å nå målet om å bli ferdig før jul. Veggene ble malt i fargen Golden Bronze fra Jotun Lady Pure Color og tak og gulvlister ble malt i sort. I tillegg ble 2 dører malt i sort i 3 etasje. Et tips når man skal male dører er å starte med å pusse bort ujevnheter med en pussekloss eller en pussemaskin. Deretter så vaskes døren med husvask før den grunnes med 1 strøk, dette gjøres for å unngå skjolder og for å oppnå et perfekt resultat. Når dette er gjort gjenstår det 2 strøk med valgfri maling, og etter min erfaring blir det best resultat ved å bruke en rulle og ikke pensel. Opprinnelig farge på vegger, lister og dører var hvit og har ikke blitt malt siden vi flyttet inn i 2011, så dette er noe jeg har gledet meg til å sette i gang med. Jeg elsker å male og stortrives når jeg har et eller flere prosjekter å holde på med. Mine neste 2 maler prosjekter blir å male taket på soverommet sort og hele 1 etasje skal males i en mørk grå farge. Tenker at jeg starter med dette etter jul .Nå skal jeg prøve å stresse ned og nyte forberedelser til den store høytiden..