7. Februar-Malerprosjekt stue.

Søndag og siste dag i denne uken. Håper uken og helgen din har vært fin. For noen dager siden ble jeg ferdig med malerprosjektet mitt i stuen, og jeg må si at jeg er super happy med resultatet. Min mann og jeg var nok litt uenig i starten når vi skulle velge farge fra fargekartet. Jeg var bekymret for at fargen han ønsket skulle bli for grå, og han var skeptisk for at fargen skulle bli for mørk og ligne sort. Jeg var innom Optimera Monter som jeg har samarbeidsavtale med for å kjøpe maling, og endte opp med en helt annen farge enn det vi opprinnelig hadde valgt. Fargen heter «Askesort» Ultramatt fargekode 9920/S8000-N og er fra Opus. Merket Opus er Optimera Monter sitt eget «brand» Jeg har brukt dette merket både i taket på soverommet og nå på veggene i stuen og er veldig fornøyd med kvaliteten, og kan sterkt anbefale den videre. Det positive er at denne malingen også er mer gunstig prismessig, og det kommer alltid godt med. For meg er verktøyet når jeg skal male ekstremt viktig. Jeg må ha gode pensler som ikke feller hår og gode ruller som passer til det bruket jeg trenger.

Min «must have» liste når jeg skal male er: 1) Filt til å dekke møbler og gulv, alternativ plastrull. Jeg foretrekker filt for å unngå å skli når du tråkker på det. 2) Microfiberkluter til å tørke over vegger, både til vask og hvis veggene er rene og du bare skal tørke over. 3) En god maskeringstape i riktig breddelengde til riktig bruk. Min anbefaling er maskeringstape fra 3M. Denne får du kjøpt hos «Jernia» og «Ski Bygg» det er ingenting som er mer irriterende enn en dårlig maskeringstape som fjerner malings rester, når du fjerner tape etter maling. Husk å bruk en bredere maskerings tape hvis du skal male vegg eller tak. I disse tilfellene er det mest naturlig å bruke en rulle, og for å kunne bruke rullen helt opp til veggen er det viktig med en bred tape for å unngå å få maling der du ikke ønsker det. 4) Det er viktig med gode pensler og ruller for å oppnå et perfekt resultat. Her er det etter min mening ingen vits i å spare noen kroner for å kjøpe billige pensler, som feller hår når du maler eller ruller som spruter under maler jobben. Jeg bruker Jordan sine og er veldig fornøyd. Penslene vasker jeg etter bruk og rullene kaster jeg etter endt bruk for å ikke tette til rørene, siden disse trekker til seg store mengder med maling. 5) Ha tilgjengelig en god pussemaskin og en pussekloss for å pusse ned ujevnheter på veggen eller i tak, og for bruk etter sparklejobben. Et godt tips når du skal sparkle et lite hull i veggen er å tørke av overflødig sparkel rundt hullet med en våt klut. Det skal kun være sparkel i hullet og ikke utenfor. Hvis du lar sparkel ligge igjen utenfor og spesielt på strievegg, vil du få en matt overflate som blir synlig etter du har malt. Viktig å huske på at når sparkel har tørket, må det pusses med pussekloss eller maskin og tørkes over med en tørr microfiber klut før du maler. Hvis du ikke tørker bort sparkel støvet vi dette blande seg i malingen. Sist men ikke minst så er forarbeidet den VIKTIGSTE jobben for å oppnå et perfekt resultat. Å male kan sammenlignes med å sminke seg, det er en «teknikk» og en form for «kunst» Tålmodighet og presisjon er nøkkelordet for å lykkes.

Vi har valgt å beholde de andre veggene i stuen hvit foreløpig. Dette er først og fremst for at vi har et speil på veggen rett bak spisestuen som veier over 100 kilo. Dette er et speil som er blitt hengt opp på veggen av håndverkere, og ikke bare for oss to til å ta ned og henge opp igjen. Tenker at vi maler veggene i samme farge neste gang vi har proffe håndverkere i hus som kan få speilet trygt på plass igjen. Jeg synes også at det er litt «kult» med forskjellig farge på veggene, alternativ en vegg eller to med tapet og resten maling. Vi får se hva fremtiden bringer og foreløpig er jeg godt fornøyd med resultatet slik det er.

Mitt neste malerprosjekt blir innergang og vegger mot soverom i samme nydelige mørke farge. Resultatet kommer, og kan nesten ikke vente med å sette i gang….