5.desember-høytid.

i dag har vi kommet til 5 desember og jeg koser meg skikkelig i denne førjuls tiden. Dagene går med til forberedelser til den store høytiden. Må innrømme at jeg er litt små frelst i julen ,og litt vel i overkant interessert i å ha det fint og ryddig rundt meg. Min mann opplever stadig vekk å oppdage at tingene er flyttet rundt på her hjemme, og tror han blir litt svett av alt styret mitt og alle maler prosjektene mine. Det er jo litt spesielt i denne julehøytiden. Ventetiden er så fin, og jeg får alle de fine barndoms minnene tilbake. Generasjonene forandrer seg så mye. Jeg er oppvokst med julenisser og juletre som skinte i glitter remser, fine julekuler i alle farger og innser at min jule dekorasjon er noe annerledes. Jeg liker enkel pynting i høytiden og foretrekker julestjerner, juledekorasjoner, granbar med lyslenker og kongler, grønne planter, julekranser, utebelysning og et juletre i ekte edel gran med veldig enkel pynt. Jeg har nok forandret stil med årene, men husker at jeg synes at julepynten og dekorasjonen fra barndommen var det vakreste jeg kunne tenke meg. Jeg lurer på hvilken juletradisjon våre barn vil få når de er voksne. Jeg tror at min datter vil komme til å velge en annen stil enn meg. En stil med mye hvitt og kanskje noe farger. Hun er ikke så glad i sort, Det er så mange minner fine minner som følger med julen. I min barndom og ungdomsårene var det» Kenny Rogers og Dolly Parton» som ble spilt hjemme i julen, og i tradisjonens tro er ikke julen den samme uten» Dolly Parton og Kenny Rogers Christmas CD.» Min favorittlåt vil alltid være låten » The Greatest Gift Of All» Den minner meg så mye om min kjære mor, og bringer frem så mye følelser. I dag har vi mange radio kanaler å velge mellom og Spotify med egne spillelister. Min datter som er blitt 17 år, vil nok minnes» Kurt Nilsen Jul «som sin julemusikk fra sin barndom. Vi har hatt som tradisjon de siste 4 årene å dra på hans julekonsert, men i år får vi dessverre ikke dratt. Jeg er så glad og takknemlig for den flotte juletiden og juletradisjonen jeg har fått oppleve i barndommen, og mye har jeg tatt med meg videre i livet. Gleden med julehøytiden, det å gjøre stas på julen og ikke minst videreføre tradisjonen om ekte kjærlighet til sine nærmeste og mange julegaver under juletreet har vært viktig for meg. Jeg ønsker at min datter også skal huske julen som noe positivt og magisk…..