31. januar-fastelavn på forskudd.

31. Januar og siste dagen i denne måned, Jeg ønsker februar velkommen og håper måneden fylles med nye muligheter, mer sollys og mindre smittefare i forhold til korona situasjonen. Her i Oslo har det vært strenge restriksjonen over lang tid og den siste uken har vært ekstrem. Hele byen er nedstengt og det minner om en spøkelsesby. Det er kun noen få butikker åpne, og i sentrum virker det som om at menneskene er forduftet. Skal du en liten tur til sentrum er det ledige parkeringsplasser overalt og man får en følelse av at man står ulovlig parkert fordi det er så folketomt. Det virker som at de fleste har en hytte som de har emigrert til, og forstår jo dette godt. På hytta kan man drive med utendørs aktiviteter og sysler samtidig som det er enkelt i forhold til hjemmekontor og hjemmeskole. De som kjenner meg vet at jeg er ingen «fjellgeit» og trives ikke særlig godt verken på fjellet eller i kulden, og har heller aldri drømt om en vinter hytte. Ikke misforstå meg fordi jeg vet at det er millioner av mennesker som lever av å være på fjellet og på hytta, og på mange måter kan jeg forstå det. Det er bare ikke mine drømmer og ønsker, og jeg trives alt for godt i hjemmet til å kunne dra bort hver helg. Jeg ser sjarmen med hyttekos og hvis jeg hadde hatt muligheten skulle jeg gjerne leid en hytte mellom jul og nyttår annen hvert år. Det virker så hyggelig å feire nyttår på fjellet og ser virkelig at det gir en ekstra god stemning i denne sammenhengen. Mine håp og drømmer på nåværende tidspunkt er å kunne dra til London og feire julen i år. Det ser kanskje mørkt ut nå, men håp og drømmer er det jeg lever for.

Det positive med situasjonen vi befinner oss i nå, er for min del at man slipper «tidsklemmen» og i denne forbindelsen, ble det bakt fastelavns boller et par uker for tidlig. Hjemmebakte boller er alltid en vinner her i huset, og tilsettes bollene krem, med og uten syltetøy er det en ekstra hit. Fastelavn søndag markeres 14 februar og denne ble tidligere kalt fleskesøndag, siden det var dagen før fråtsing. Skikken i gamle dager var at man spiste flesk og feit suppe sammen med melboller. I dagens tradisjon er det mest vanlig å lage fastelavn boller i mange varianter, og også gjerne med en ny og moderne vri. Mange pynter også med fastelavnsris for å gjøre det lille ekstra. I år ble fastelavn bollene pyntet med jordbær krem og granateple og meningene var delte på om dette var en god match. Ønsker deg en god bakst og merkedag, og kanskje gjør du det samme som meg, og feirer den litt på forskudd…