14. Februar-merke dager.

i dag er det trippelsøndag og selveste morsdag, valentine og fastelavn på en og samme dag. Dagen min startet med en god frokost sammen med min kjære mann, og deretter noen huslige gjøremål. Valentine gaven fra mannen er en av mine aller største favoritter, og er en orkide fra plantasjen. Den heter «Orkide Duetto, Phalaenopsis Hybrid Duetto 4 grenet, også kalt «brudeorkide. Dette er den fineste planten jeg vet om, og hvis jeg kunne velge mellom alle type planter og blomster, så ville valget mitt falt på denne. Den har høyde på 60 cm og er stor og frodig. Jeg har kun sett denne på plantasjen, og denne gangen valgte jeg en som ikke hadde knopper og var ferdig utsprunget. Det er ingen tvil om at det er smart å velge en orkide som har mange knopper slik at den varer lengre, men siden det var trippel søndag og feiring ville jeg at den skulle være så fin som mulig. Den er så dekorativ og etter min erfaring holder den seg lenge. Viktig at den ikke står i direkte sollys, men den trenger å bli plassert et sted hvor det er lyst og ikke for varmt. Mitt beste råd er å sette den et sted hvor den får mye lys, men ikke står utsatt for sol, og unngå å plassere den et varmt sted, eller rett over en ovn. Orkide bør vannes 1-3 ganger pr uke avhengig av rom temperatur. Jeg pleier å la vannet renne over alle røttene under springen i 3 minutt, 1 gang per uke. Jeg elsker hvite og delikate blomster og planter og synes det passer godt inn i vårt hjem. Siden vi feiret fastelavn med boller på forskudd i slutten av januar, ble bollene erstattet med vafler, servert med bringebær, rømme og kremfløte til lunsj. Med godsaker til lunsj, blir det derfor sein middag. På menyen for kvelden er det fersk ørret, poteter og gulerøtter. Skikkelig husmannskost, sunt og godt, og ikke minst er det min kjære som skal lage maten i kveld.

Bonus for dagen og selveste morsdagen var en nydelig melding fra min fantastiske datter, og så heldig som jeg er, så kom hun hjem til meg på den store dagen. Hun har vært på Hafjell på hytta hos pappaen sin hele uken. Gleden av å få henne inn døren på ettermiddagen kan ikke beskrives. Det varmer et mors hjerte og er den største gleden man kan ha. Størst av alt er kjærligheten , og kjærligheten er mektig…. Ønsker deg og dine en fantastisk dag. Mine tanker i dag, går først og fremst til de som har mistet sine kjære. Det kan være et barn, en ektefelle eller en mor. Denne merkedagen burde heller kalles «takknemlighets dagen», siden vi alle har en ting til felles, og det er at vi har noe å være takknemlig for, uavhengig av bakgrunn. Ønsker deg en nydelig dag uansett om du ønsker å feire den eller ikke, og husk å ta godt vare på deg selv…