11.februar-nesten helg.

Torsdag og snart helg. Denne helgen er litt spesiell, siden vi har Valentine, morsdag og fastelavn på samme dag. Fastelavn har vi allerede feiret på forskudd, så tenker at vi lager vafler med jordbær som tilbehør istedenfor fastelavn boller. Vafler er så godt og det er lenge siden jeg har spist dette. Når jeg jobbet unnet jeg meg alltid en vaffel eller to fra Telemarksrøra på fredager. Disse er super gode og du får kjøpt disse på utvalgte bensinstasjoner , kafeer og hoteller. Historien bak suksessen er grunder Stine Åsland som startet foretaket i 2007. Hun startet vaffelkonseptet bestående av ferdig vaffelrøre og et egenutviklet vaffeljern, og målet hennes er å bli verdens beste vaffelselskap. I fjor solgte de 330 000 liter med vaffelrøre, og det blir til millioner med vaffelplater. Jeg elsker slike gullhistorier og blir så imponert og inspirert av mennesker som virkelig vil noe og har «guts» til å satse «all in». Samtidig er det en forutsetning at du har en solid sparekonto, eller at du har muligheten til å låne x antall kroner i banken for å i det hele tatt klare å satse, og ikke minst klare å leve med utgiftene frem til du lykkes. De heldige er de som får muligheten og som lykkes.

Mine 2 bilder for dagen er inspirert av helg og dekor. Jeg elsker helger og for meg betyr det vanligvis fri fra jobb, og tid sammen med mine kjære, men også tid til å slappe av og nyte tid i hjemmet. Nå i disse spesielle koronatider blir det ekstra mye tid til kos hjemme, og da trenger jeg også tid for meg selv. Jeg er ganske avhengig av egentid og nyter stunder hvor jeg kan samle tanker og ideer på hvordan jeg kan style, og ta nye bilder i huset. Et glass med «bobler» eller vin og god musikk i bakgrunnen, da er jeg i mitt «ess» og i stemning til å gjøre det jeg brenner aller mest for.

Dekor på det øverste bildet er en vin eller Champagnekjøler og glass fra Riviera Maison. Jeg falt for denne, og glassene som er uten stett. Den er annerledes enn det jeg har sett noen annen sted, og glassene er spesielle. Kanskje noe upraktisk siden disse ikke har stett, men kule og unike er de. Når du servere disse til gjestene må de holde på glassene til de er tomme, og har ingen muligheter til å sette de fra seg. Dette er noe av sjarmen. De er også dekorative til å sette i kjøleren eller å legge på tallerken ved borddekking. Isbøtte og Istang er fra Georg Jensen og serien heter Manhattan. Den er i rustfritt stål og er et vakker dekor på ethvert dekket bord eller i en bar. Det sorte teppet er fra Bohus og kan virkelig anbefales. Det er fløyelsmykt, Skinnende og fint i stoffet og er av god kvalitet.

Bildet nederst, er en dekor hest som jeg kaller «black Stallion» Denne ble kjøpt i en klesbutikk for en rimelig penge. Denne var ment som dekor i butikken, og jeg var så heldig at jeg fikk kjøpe den. Boken er kjøpt hos «annen etage» på Lambertseter, og denne passer heldigvis inn hvor som helst i huset. Den hvite vasen er fra Jonathan Adler og jeg var så heldig å få denne i bursdags gave av min datter. Det fine med denne er at den er i fargen gull på innsiden og er veldig dekorativ når den står alene. Lakris karamellene er en av mine favoritter og heter Walkers Liquorice toffees. Disse er så gode at en karamell er sjeldent nok….