10. januar-stue-blomster & tips.

Vi går mot lysere tider og det merkes godt at de mørke ettermiddagene og kveldene blir kortere. Det sies at på denne årstiden så er det lysere 24 min lengre pr døgn enn i desember måned. Da blir jeg alltid fristet av blomster, buketter eller planter med en eller annen farge. Det er ingen tvil om at jeg foretrekker grønne planter eller buketter med rene linjer og gjerne i fargen hvit, men synes også det er herlig med farger en gang i blant. Jeg elsker å dra innom Mester Grønn eller plantasjen i «ny og ne» for å hente inspirasjon til hjemmet, Jeg synes personlig at en liten plante eller en blomst kan «løfte» eller sette preg på et hvert rom og samtidig gi det «nytt liv» Levende planter og blomster gjør noe med humøret og når jeg finner det rette supplementet blir jeg skikkelig fornøyd. For min del er det viktig at planten passer inn med interiøret, og jeg synes ikke at det er en fasit på hva man skal eller bør velge. Alt blir pent så lenge det harmonerer med det fargevalget man har i rommet, og det finnes så mange fine varianter der ute. Det handler om å finne en «rød tråd» og holde seg fast og tro på det valget man har tatt, og det er alltid mulig å forandre på tingene etter hvert. Mitt beste råd er å finne 3 basis farger som du ønsker å fokusere på slik at det gir en rolig stemning. Det kan lett oppfattes som rotete og urolig om du velger alt for mange fargekombinasjoner. Om du skulle foretrekke å bruke flere fargekombinasjoner er det viktig at fargene komplementerer hverandre og passer sammen. Selv om jeg har et sort hjem som basis farge synes jeg også at det er gøy med farger avhengig av årstid og høytid. Det blir som regel med en liten fargeklatt i form av en plante, blomst eller dekor hvis jeg først skal være vågal. Jeg liker ting som er litt annerledes eller ting som ikke alle andre har, og gjerne noe som er unikt. Jeg har lagt merke til Krysantemum vist på bildet i noen dager hos Mester Grønn og bestemte meg for å kjøpe den på lørdag. Jeg synes fargen er vakker og den komplimenterer fargevalget som jeg har i stuen, og det trenger heller ikke å være kostbart i form av en stor bukett for at det skal bli fint. Jeg kjøpte 2 små Cypress trær i starten av desember og de har holdt seg veldig godt over julen, så bestemte meg for å beholde de selv om de i utgangspunktet oppfattes som en jule plante. Jeg får meg ikke til å kaste levende blomster eller planter bare fordi sesongen eller høytiden er over. Et tips til deg hvis du har en eller flere igjen fra julen, er å ta de ut av plastkoppene og sette de i en glass vase eller potte. Jeg har brukt en glass vase og fylt den i bunnen med kongler siden den var høy, og dekorert rundt cypressene og jorden med flere kongler på sidene og på toppen av vasen. Dette gir en fin vinterstemning samtidig som du får skjult røtter og tomrom. Her gjelder det bare å være kreativ og benytte deg av muligheten til gjenbruk, samtidig som du får beholde det du liker og setter pris på litt lenger….