1.desember-høytid.

Første dagen i desember og julen er i full gang. Her i huset starter den i det små i november med litt julepynt, pepperkaker og julebrus, Jeg elsker førjulstiden og feirer den gjerne i 2 måneder. Det er så koselig å pynte med julekranser, juledekorasjoner, utebelysning og julepynt, og ingen tvil om at julemusikken står på i bakgrunnen i hele denne perioden. Mannen min er ikke like frelst i julen som meg, men etter 9 år sammen har han blitt vant til at julen starter ekstra tidlig. Jeg fikk adventskalender av han i år ,som inneholder 24 dager med min favoritt lakris, og må innrømme at det var koselig å åpne første luken i dag. Det er noe spesielt med det å telle ned dagene til selveste julaften. Vi pleier å handle inn juletreet andre uken i desember og kan nesten ikke vente. Det er først når treet er i hus og jeg kjenner duften av ekte granbar at jeg kommer i skikkelig julestemning. Det største øyeblikket i førjulstiden er å pynte juletreet, og jeg gleder meg like mye hvert år…